Ez a tétel Guatemala keleti hegyvidékén található, Nueva Oriente régió különböző farmjairól származik. Az Oriente egy egykori vulkáni vonulatban fekszik, és esős, felhős időjárás jellemezi. Talaja metamorf kőzetekből áll, kiegyensúlyozott az ásványi anyag tartalma. Ezen a vidéken az 1950-es évektől kezdve szinte kizárólag kistermelők termesztik a kávét.
A betakarítás után a legérettebb és legjobb minőségű cseresznyéket a szárító ágyakra helyezik. A természetes fermentáció körülbelül 3-4 hétig tart, és ez az egyik leghosszabb módszer. A kávét addig szárítják, amíg a cseresznye héja markánsan sötét színt nem kap, és a bab teljesen elválik a szárított héjától.
A szárítás addig tart, amíg a bab nedvességtartalma el nem éri a 12%-ot. Az utolsó szakaszban a babot a hullerhez küldik, hogy eltávolítsák az összes megmaradt réteget. A készterméket 69 kg-os, GrainPro védelemmel ellátott jutazsákokba csomagolják, majd exportra küldik.