Földimandula liszt, részlegesen olajtalanított
A földimandula liszt természetes édessége a krónikus gyomorhuruttal vagy cukorbajjal küzdő emberek számára is gyógyírt jelent. Emellett a földimandulaliszt természetes anyagai segítenek egyensúlyban tartani a vércukorszintet, és jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre.
A földimandula liszttel igazi kulináris ritkaságot mutatunk be. Hogy milyen is a földimandula liszt? Elsőként talán enyhén édes íze említendő. Az őrölt földimandulához képest a földimandula olajpogácsából kinyert lisztnek alacsonyabb a zsírtartalma, és ezért nyugodt lelkiismerettel fogyasztható számos ételben. Érdemes tudni, hogy a földimandula igazából nem dióféle, hanem inkább egy kellemesen édeskés-diós ízű gumó. Édes, diós zamata szinte minden ételben remekül érvényesül. Példának okáért próbáljon ki egy földimandula liszttel és Pödör mogyoróolajjal készült, gluténmentes palacsintát! A Pödör részlegesen olajtalanított földimandula lisztje gluténmentes, és így ideálisan helyettesítheti a közönséges búzalisztet.