Sajtolás után úgynevezett tökmagpogácsa formában marad meg a szárazanyag. Magas fehérje és rosttartalma van, energiaszegényebb, de foszforban, magnéziumban és káliumban gazdag. A Technológia miatt a só a pogácsában marad, ezért ez a liszt enyhén sós ízű.
Az őrleményben található anyagok nagyon jól hasznosulnak a szervezetben. A vegetáriánusok húspótlóként szokták használni, mivel kiegészítő élelmiszer. Támogatja a vércukorszint egyensúlyát, védi a bélrendszert és a keringésre is jótékony hatással van.
Jól használható kenyerekhez, péksüteményekhez, pestókhoz, fasírthoz, főzelékekbe és bármihez keverve. Felhasználható sportolók, gyermekek, fizikai munkát végző férfiak, várandós- és szoptatós anyukák megnövekedett fehérje és ásványi anyag igényének fedezésére is. Zsírszegényített formájából adódóan alkalmazható szív- és érrendszeri problémák, bélbetegségek esetén is.
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1479 kJ/ 352 kcal
Zsír: 7,2 g
amelyből telített zsírok: 3,11g
Szénhidrát: 4,31 g
amelyből cukrok: 3,95 g
amelyből: keményítő: 0,36 g
Rost: 11,22 g
Fehérje: 61,76 g
Só: max. 3,8 g