MAGENTA DELI
Rendelj 2024.05.20-ig minimum egy üveg bort, és mi megajándékozunk egy prémium Grissinivel! Részletek a blogon!
  • Kategóriák
  • Italok
  • Alkoholos italok
  • Édességek
  • Snack-ek
  • Tartós élelmiszerek
  • Alapanyagok
  • Ajándék ötletek

A kosarad üres

0

Olasz vacsora recept: Strangozzi vargányás tészta bazsalikomos pestoval

2024-04-26

Ez az egyszerű, mégis ízletes recept egy klasszikus olasz étel, ahol a vargányás tészta és a friss bazsalikomos pesto tökéletes harmóniában olvad össze. A Sudár Birtok bazsalikom pestoja gazdag és aromás, míg a Pasta Artigianale Strangozzi vargányás tészta egyedi textúrájú és ízű, ráadásul még durum is; így ez az olasz vacsora garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel egy nagy fazék vizet forrni, sózzuk meg bőségesen. Amikor a víz forr, adjuk hozzá a Pasta Artigianale Strangozzi vargányás tésztát. Főzzük a csomagoláson feltüntetett idő szerint, általában 8 perc alatt készre fő. Fontos, hogy a tésztát al dente állagúra főzzük, azaz maradjon egy kicsit roppanós.
  2. A Sudár Birtok bazsalikom pesto már készen áll a használatra, így elegendő lesz felmelegíteni. Egy kis serpenyőben, közepes lángon melegítsünk fel két evőkanál extra szűz olívaolajat. Keverjük hozzá a pestót, és óvatosan melegítsük át, de ne forraljuk fel.
  3. Amint a tészta megfőtt, óvatosan szűrjük le, de egy kevés főzővizet tartsunk meg. Keverjük a tésztát a meleg pestóval, és adjunk hozzá egy kevés főzővizet, ha szükséges, hogy selymesebbé tegyük a szószt.
  4. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Adjunk hozzá reszelt parmezán sajtot, és alaposan keverjük össze, hogy minden tésztaszál jól bevonódjon a pestóval.
  5. Tálaljuk azonnal, díszítsük friss bazsalikomlevelekkel és szórjunk a tetejére még egy kevés parmezán sajtot.

Tipp: A vargányás ízjegyek kiemeléséhez adhatunk hozzá frissen sült vagy aszalt vargányát is a tálalásnál.

Ez az étel tökéletes választás egy gyors hétköznapi olasz vacsorához, de akár egy különlegesebb alkalommal is megállja a helyét. A Pasta Artigianale Strangozzi vargányás tészta és a Sudár Birtok bazsalikom pesto együtt egy olyan ízélményt nyújt, amely minden olasz konyha szerelmese számára felejthetetlen marad. Szerezd be őket webshopunkban pár kattintással, gyors, az ország bármely pontjára történő szállítással!