Mit is jelent az Ukiyo megnevezés?
Egy igazán filozofikus kifejezésről beszélünk. A lebegő világ utal arra, hogy érdemes a pillanatot megélni és ehhez segítenek az ő italaik. Mélységek és magasságok váltogatják egymást a ginekben és a vodkában, de ez nem kritika, hiszen olyan különleges ízekről van szó, mint a Yuzu, a szochu.
Generációkon átívelő tudás és tökéletesítésnek köszönhetően ünneplik a hagyományos Japán lepárlást. A történet Kagoshima-ban kezdődik, a Sakurajima vulkán lábánál, ahol is hagyományos japán szochu alapból készítik a gineket. A vodka a „trópusi” Okinawa szigetéről származik, ahol is a tradicionális Japán párlatból az Awamori-ból készítik.
A Vodka készítése az eljárásban eléggé különbözik. Alapból az alapanyag esetében itt egy „különleges” rizs fajtát használjak, ami elég hosszú szemű és a neve indica rizs. A rizst egybeolvasztják a fekete köji-vel, fermentálják és lepárolják hagyományos Awamori párlatnak. Ez a kiadás lesz újra lepárolva, amivel elnyerjük a végleges, rendkívül komplex ízvilágot. Magát a vodkát 3x lepárlással készítjük a tökéletes tisztaság érdekében. Ahogy a szochu vagy a szaké, ez a vodka is ideális kortyolgatásra és ételpárosításokhoz is a minimális édessége miatt.