A Frutta Martorana egy hagyományos szicíliai édesség, amelyet eredetileg a Halottak Napja ünnepére készítettek. A termék nevét a palermói Santa Maria dell'Ammiraglio templomról, ismertebb nevén a Martorana templomról kapta, ahol ezt a finomságot évszázadokon át készítették és árusították a szerzetesnők.
A Frutta Martorana finom, marcipánból készült gyümölcs formájú édesség, amely évszázados hagyományra tekint vissza Szicíliában. A legendás Martorana templom, és annak közeli kolostorában készítették először a 12. században, hogy megünnepeljék a Halottak Napját. A recept és a készítési mód szájról szájra terjedt, míg a 20. század közepéig a palermói Santa Caterina kolostor apácái készítették. Ezen édes, gyümölcsformájú marcipánok ma is a szicíliai hagyományok szimbólumai, tökéletesek különleges alkalmakra vagy egyedi ajándékként.
A Siciliatentazioni termékei Szicília legjobb alapanyagaiból, kézműves eljárással készülnek. A cég elkötelezett az autentikus szicíliai ízek és hagyományok megőrzése mellett, így minden termékük egy szelet Szicília esszenciáját hozza el az otthonokba.