A MATIAS-pincészet Cabernet Franc-törkölyéből készült. A törköly préselt, száraz szőlőt jelent, az ebből készült pálinkát nevezzük törköly pálinkának.
Az erjesztőtartályból azonnal főzzük, kissé kéznedvesen rajta hagyva a vörösbort, így lesz alkoholtartalma, illetve illatosabb lesz a destillátum. Finom, elegáns, fűszeres ugyanakkor rendkívül komplex termék. Szájban édeskés nyitását fekete csokis jegyek követik, amelyet a tanninos fanyarság tesz végtelenné. Önállóan fogyasztva kitűnő aperitif, étkezés után, fekete kávéval igazán harmonikus pálinka.
Alkoholtartalma: 40%
Az Árpád Pálinkákról:
„Ötven éve nem múló szenvedélyünk és türelmünk, tudásunk és kitartásunk eredménye, hogy családunk pálinkái kivalló minőségű magyar hungarikumok. Pálinkáink 100% gyümölcsből készülnek, maximálisan a gyümölcs természetes értékeit szem előtt tartva. A generációkon keresztül öröklődő tudás és tapasztalat minőségünk záloga.”