A piemonti mogyoró az egyik legnépszerűbb, vitaminokban és tápanyagokban rendkívül gazdag mag, ami nélkül el sem képzelhető semmilyen mag-mix.
Az A, B, C & E vitaminban, valamint számos értékes tápanyagban, így foszforban, magnéziumban, káliumban és vasban bővelkedő, Olaszország Piemont régiójából származó mogyoró igazi kis csoda. A mogyorófa, amely körülbelül öt méter magasra nő, a nyírfafélék családjába tartozik, és otthonos mind Európában, mind a Közel-Keleten. A mogyorót többezer éve termesztik és használják az egészséges táplálkozás elemeként.
A piemonti mogyoró sokoldalú eleme az egészséges konyhának. Számos módon fogyasztható, és szinte minden ételt kiválóan lehet ízesíteni vele. Nyersen rágcsálva ideális snack két étkezés között. Édes süteményekben, tortákban vagy kekszekben pompásan érvényesül a piemonti mogyoró, de sós ételekben, például salátákban is megadja azt a bizonyos pluszt. A mi tippünk: Adjon hozzá pár szem mogyorót a következő smoothie-hoz, és minden bizonnyal el lesz bűvölve!