MAGENTA DELI
Rendelj 2024.05.20-ig minimum egy üveg bort, és mi megajándékozunk egy prémium Grissinivel! Részletek a blogon!
  • Kategóriák
  • Italok
  • Alkoholos italok
  • Édességek
  • Snack-ek
  • Tartós élelmiszerek
  • Alapanyagok
  • Ajándék ötletek

A kosarad üres

0

A szekszárdi borvidék sztárjai: Takler borok

2024-05-07

A Szekszárdi borvidék, Magyarország egyik legősibb és legelismertebb bortermő régiója, ahol a dombok és völgyek ölelésében érik a szőlő, a Takler Pincészet pedig mint a régió egyik zászlóshajója, generációk óta áll az élén. A pincészet, melyet a Takler család alapított, nem csupán a minőségre törekszik, hanem a terroir egyedi jellegzetességeinek megőrzésére is. Ismerd meg ma a Takler pincészetet, és ha kedvet kaptál egy exkluzív kóstolóra a saját nappalidban, rendelj kínálatunkból, hogy 1-2 munkanap alatt házhoz szállíthassuk a gondosan válogatott nedűket!

A Takler Pincészet filozófiája

A Takler család neve egyet jelent a szekszárdi borászat hagyományainak ápolásával. Az 1987-ben alapított birtok mára nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is elismert, köszönhetően az apa és fiai által irányított vállalkozásnak. A családi hagyományok és a modern borászati technikák ötvözése teszi a Takler borokat igazán egyedivé és keresetté a bor szerelmesei körében.

A Takler Pincészet elkötelezett a minőség és a klasszikus ízek mellett, amelyeket a hagyományos borászati technikákkal ötvöznek. A szőlőtermesztéstől kezdve a borászatig a család minden lépésben arra törekszik, hogy a borok a lehető legtisztábban tükrözzék a Szekszárdi dombok egyedi karakterét. A család a borászati folyamatok során a legnagyobb gondossággal válogatja ki a legjobb szőlőket, biztosítva ezzel, hogy minden palack Takler bor a terroir valódi ízét közvetítse.

A Takler borok csillagai

A birtokon készült borok között kiemelkedik a Szenta-hegyről származó Cabernet Franc és Kékfrankos, melyek gazdag, erdei gyümölcsös ízvilágot és érett taninokat hordoznak. A Syrah Primarius 2018 és a Syrah 2020 rendkívül gazdagok, és a syrah fajta elegáns, fűszeres karakterét mutatják. Ezek a borok kiváló példái annak, hogyan képes a Takler család a szekszárdi löszös és agyagos talajokon kiváló minőségű, komplex borokat előállítani.

6 290 Ft
- 1 +
12 900 Ft
- 1 +
3 990 Ft
- 1 +

Milyen ételekhez illenek a Takler borok?

A Takler borok tökéletes kísérői a magyar és nemzetközi konyha számos fogásának. Legyen szó vadételekről, gombás fogásokról vagy éppen egy karakteres sajttálról, a Takler borok komplexitása és gazdagsága emeli az étel élményét. Különösen ajánlottak a Cabernet Franc és Kékfrankos borok vadhúsokhoz, míg a Syrah remekül illik fűszeres, robusztus ízek mellé.

A Takler család továbbra is az innovációra és a minőségi borok előállítására törekszik. A jövőbeni tervek között szerepel a borászat további modernizálása és a nemzetközi piacok még szélesebb körű meghódítása. A Takler borok új generációja ígéretesnek ígérkezik, hiszen a család minden tagja elkötelezett amellett, hogy a Szekszárdi borvidék hírnevét a legmagasabb szintre emelje. Mi pedig azt ígérhetjük, hogy igyekszünk elhozni neked a legkülönlegesebb tételeket szerte Magyarországról és a világról, így a Takler új és régi minőségi borait is egyaránt.