Ez a fekete ribizli dzsem kevés cukorral készült mennyei finomság. Készítésénél 1 perces forralási metódust alkalmaztak, hogy minél több vitamin maradjon a dzsemben. Tudnod kell, hogy a fekete ribizli egy igazi vitaminbomba, ha tehetnénk, minden háztartásba bevinnénk. Íze kissé fanyarkás, de a sok B és C vitamin, valamint vas, kalcium, magnézium, foszfor (amik szintén nagy dózisban megtalálhatóak a gyümölcsben) jótékony hatásai feledtetik a savanyúságát.
A termék teljes mértékben támogatja az egészségünket, és semmilyen formában nem tartalmaz tartósítószereket, aromákat és adalékanyagokat. A cél a termékek készítésénél, hogy egészséges, zamatos, kizárólag színtiszta gyümölcsből, zöldségből vagy gyógynövényből készült finomságok kerüljenek az asztalra. Kardinális hozzáállás a vitamintartalom megőrzése, ezért a lekvárok/dzsemek és az öntetek is viszik tovább a bio és organikus gazdálkodásból származó alapanyagok direktíváját, és a lehető legminimálisabb cukortartalommal, méz dominanciával készülnek, minimális főzési idővel.
Összetevők – Fekete ribizli, kristálycukor, gyümölcspektin, citromsav
Tápérték 100 g termékben:
Energia – 415 KJ / 99 kcal
Zsír – 0,33 g, amelyből telített zsírsavak – 0 g
Szénhidrát – 22 g, amelyből cukrok – 21 g
Rost – 1,41 g
Fehérje – 1,08 g
Só – 0,009 g