Alkoholtartalom: 45% Isle of Harris Gin
A gin többek között a Scottish Gin Award megmérettetésen 2017-ben aranyérmet kapott, ugyanitt a főzde 2018-ban az év skót lepárlója lett. Komoly elismerések egy ilyen fiatal műhelynek!
Az Isle of Harris Gin többszörösen díjnyertes párlat, mely hagyományos rézüstön keresztül történő kisüsti lepárlással készül. A lepárló központja Tarbertben található, ahol minden egyes munkafolyamat zajlik a lepárlástól a maceráláson át egészen a palackozásig. A gin zamatát 9 gondosan választott összetevőnek köszönheti, melyek közül talán a legizgalmasabb a cukormoszat – sugar kelp. A tenger melletti környezet és a cukormoszat egyedi zamata remekül megmutatkozik a párlatban, mellyel a tenger lágy ölelését élvezhetjük. Az italhoz használt cukormoszat helyi búvárok gyűjtik be a Hebridák mély vizéből, így minden palack esetén garantálható a kifogástalan minőség. Az Isle of Harris Gin ultra prémium mivoltát erősíti, hogy a lepárlás során – a prémium pálinkához hasonlóan- az elő- és utópárlat nem kerül felhasználásra, csak a középpárlat alkotja az ital magját, mely még lágyabbá, tisztább ízeket hoz számunkra. Íz: Indulásként a boróka jellegzetes zamata tölti meg, majd apránként bújnak elő a mangó, grapefruit és narancs édes ízei. Az élményt a fűszerek megjelenése mélyíti, melyeket leginkább a koriander határoz meg. Illat: Természetesen először a boróka jegyei ütik meg orrunkat, melyet a fenyős gyantás jegyei kísérnek. Citrusos karakter, melyben citrom, lime, grapefruit és keserű narancs is megjelenik. Később megjelenik a fűszerek kavalkádja korianderrel, fahéjjal illetve egy virágos, rózsás jegy is élvezhető benne. A cukormoszat aromája a tenger sós, száraz jegyeit csempészi az egyvelegbe.