Mitől is különleges rum a Matusalem?
Legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználása és több mint 100 éve változatlan családi recept és eljárás használata. Más rumoktól eltérően, a Matusalem érleli a legtisztább, legfinomabb lepárolt alkoholt. Ezáltal minimálisra csökken a rum amil-alkohol tartalma, amelyet a másnaposság és fejfájás fő okozójának tartanak. A Matusalem érlelési és keverési eljárása a Solera eljáráson alapszik, amelyet először e termék készítése során adaptáltak a rumokra is. Jelenleg összesen 6 rumnál használják ezt az eljárást a világon. Többszörösen díjnyertes rum. Kuba legendás prémium rum márkája.
Illat: Csábító édes-karácsonyi fűszerek, pörkölt tölgy.
Íz: Barátságos, könnyű, sima, mégis gazdag. Gyümölcs és fűszer dominálja.
Lecsengés: Közepesen hosszú, az eddigi aromák térnek vissza.
Alkoholtartalom: 40 %
Ez a rum olyan érlelésekből van kikeverve, amelyek a solera érlelési rendszerben akár 15 évet is eltöltöttek a hordóban. A Matusalem a solera érlelési rendszert az elsők között honosította meg a Karib-térségben még a 19. században.
1800-as évek elején spanyol telepesek - két testvér, Benjamin és Eduardo Camp és partnerük Evaristo Alvarez - telepedtek le Kubában. Titkos receptjükre és a híres spanyol sherry / brandy gyártási metódusokra alapozva hozták létre rum lepárlójukat. A Matusalem Rum név 1872-ben született. Esto es mas viejo que Matusalem, azaz idősebb, mint Matuzsálem, utalás a rum készítésére, érlelésére. A történelem viszályai sem tudták megrengetni a márkát. Túlélte a függetlenedő Kuba viszályait, erőt merített az amerikai szesztilalom, azaz a Koktélok Aranykorszakából. 1956-ban végetért egy korszak, a család száműzetésre kényszerül. 1997-ig kellett várni, amikor Dr.Claudio Alvarez az alapító ükunokája feltámasztja a legendás márkát. A jelenlegi felállás szerint a cégközpont Miami-ban, a rum gyártása és palackozása Santiagoban valamint Dominikai Köztársaságban folyik, ahol a talaj, a klíma és a cukornád minősége ötvözve a családi receptúrával garantálja az eredeti minőséget.