A Don Papa MassKara rum különleges helyi összetevőkkel gazdagítja az eredeti Don Papa ízeit, így igazi különlegességet alkot. Az ital alapját a Negros szigetén található Kanlaon erdőből származó méz, a filippínó citrus, a Calamondin, és a Siling Labuyo chili adják, amelyek egyedülálló ízprofilt kölcsönöznek a rumnak. Az illatában az édes aromák keverednek citrusos jegyekkel, míg az íze lágy és gyümölcsös, tökéletes egyensúlyt teremtve a citrus és az édesség között.
A MassKara rum mély borostyán színű, és különleges fűszeres lecsengése hosszú ideig tartó ízélményt nyújt. Az ital 7 évig érlelődik kis méretű amerikai tölgyfahordókban, ami tovább gazdagítja az ízvilágát. A MassKara nevet a Bacolod városában évente megrendezett MassKara Fesztivál inspirálta, amelyet a “Mosolyok városában” tartanak. Ez a fesztivál ünnepli a helyi kultúrát és vidámságot, amelyet a Don Papa MassKara rum is magában hordoz a méz és chili által átitatott gazdag és vibráló ízvilággal.
A Don Papa rumot a Fülöp-szigeteken, Negros szigetének nyugati oldalán desztillálják, mely a világ legjobb minőségű cukornádjának termesztéséről híres. A lepárlót Stephen Carroll, a Rémy Cointreau korábbi ügyvezetője alapította 2012-ben. Nevét Dionisio Magbuelasról, vagyis „Papa Isio”-ról kapta, aki jelentős szerepet játszott a spanyol uralom ellen kirobbant Fülöp-szigeteki forradalomban a 19. század végén.
Az italkereskedelemben szerzett tapasztalatát és Negros-szigetének kiváló adottságait ötvözvén, Carroll célja egy olyan, prémium minőségű rum elkészítése volt, mely a Fülöp-szigeteki emberek melegségét, szenvedélyét és kitartását testesíti meg.
Ital típus: Dark rum
Alapanyag: melasz
Hordó: Ex-Whisky
Űrtartalom: 0,7L
Alkoholtartalom: 40%