A hajdina lisztes íze nélküli finom ropogós kekszféleség, mely áztatott-szárított dióból, mandulából, alacsony glikémiás indexű datolyából, finom fűszerekkel készül.
A csíráztatott hajdina fontos összetevője a nyers étrendnek. Ebben a termékben egy "édes" keksz alapanyagaként van jelen, áztatott dióval és mandulával együtt. Az édes hozzávalót az alacsony glikémiás indexú datolya biztosítja, mely nem löki meg a vércukorszintet, hanem 3-4 órás lassú felszívódást biztosít. A hajdina magas rosttartalma jó hatással van az emésztőrendszerre, többféle B–vitamin is található benne nagy mennyiségben, de nincs híján E- és C-vitaminnak sem. Megtalálható benne a cink, a réz, a mangán, a kalcium, a magnézium. Kíméletes, 42 fokon történő 6-8 órás aszalással készül.