Wessex Mill lisztjeink egy Oxford közelében fekvő angol kisvárosból érkeztek. Itt nem divat a minőséget rontó tömegtermelés, a négy generáció óta ezzel foglalkozó Munsey család az Anglia legkisebb malma körül elterülő földek legjobb gabonáit vásárolja meg és őrli kiváló minőségű lisztté.
Cikkszám:CU025 Származási hely:Egyesült Királyság Kategória:Alapanyagok, Liszt Címkék:Nemzetközi termék
Munsey, a Wessex Mill pékjének baráti tanácsai: a jó kenyeret legalább tíz percig dagasztják, egy éjszakán át kelesztik és nagyon forró sütőben sütik meg. Ha szeretnénk, hogy kenyerüknek finom, ropogós kérge legyen, képezzünk gőzt a sütőben egy tál víz segítségével. Egy hetvenöt dekás, finom kenyér hozzávalói: 7 gramm élesztő, fél kiló liszt, másfél teáskanál só, két teáskanál olívaolaj és 320 ml langyos víz. A recepthez a BL88-as lisztünket ajánljuk!
Ez a liszt éppen ezért egészen más. Képzeljük csak el: minden liszteszacskón megtaláljuk a farm nevét, ahonnan a liszt alapanyagául szolgáló gabona érkezett. A saját készítésű kenyér élményét ez még teljesebbé teszi.