A Stauning Rye Whisky megragadja Dánia gazdag örökségének lényegét. Jellegzetes rozsmaláta whisky 100%-ban helyi forrásból származó, padlómalátázott dán rozsból és árpából készül, mély ízt és egyensúlyt kínál hosszú, gyümölcsös lecsengéssel.
Kifejezetten dán megközelítése a whiskynek: Az egyszerűséggel és a hagyományos kézművesség iránti elkötelezettséggel megtervezett Stauning Rye-t kis, közvetlen égetésű réz lepárlóban duplán desztillálják, és szűz amerikai fehér tölgyfahordókban érlelik.
Az eredmény egy sima, testes whisky jellegzetes, robusztus karakterrel, vanília, karamell és érett cseresznye jegyeivel, tükrözve a több mint 2000 éves rozstermesztést Dánia nyugati partján.
A Stauning Rye kizárólag padlómalátázott rozst és árpát tartalmaz.
A nyitott tüzelésű desztillátorok összetett és mély ízeket hoznak létre, köszönhetően annak, hogy az így felmelegített desztillátor lényegesen magasabb hőmérsékletet ér el (akár 650˚C-ig). Emiatt a mosásban lévő szilárd anyagok a réz belső felületéhez tapadnak, ugyanúgy, ahogy a forró serpenyőre helyezett steak barnulni kezd. Ez a Maillard típusú reakció a lepárlóban segít különféle ízesítmények, például csokoládé, karamell és pörkölt dió létrehozásában.