A Teeling whiskey-t készítő ír lepárló és a Plantation rumokat forgalmazó francia Maison Ferrand cég újabb együttműködésének eredménye ez a füstös és ananászos ízvilágú rum. Készítése annyiban tér el a „normál” Plantation Pineapple kiadástól, hogy a kész rumot ex-Teeling whiskey-s hordókban érlelik, ez adja füstös karakterét.
Tulajdonképpen az ellenpólusa ez a rum a Teeling Plantation Pineapple Finish (0,7l, 49,2%) whiskey-nek, ahol a whiskey érleléséhez használtak Plantation Pineapple rumoshordókat – most pedig éppen fordítva történt, a rum érleléséhez használtak Teeling whiskey-s hordókat.
Hogyan készült a whiskey-s hordókba kerülő rum? Kézzel feldarabolták az ananászt, majd egy hétig áztatják a Three Stars rumban, végül lepárolták a Ferrand rézüstjében. Egy másik adag ananászt pedig Original Dark rumban áztattak 3 hónapig. A két külön, ananásszal ízesített italt összeöntik, ez a keverék kerül további 3 hónapra a Teeling whiskey-s hordókba. És íme, kész is a Plantation Pineapple Peated!
Ürtartalom: 0.7 l
Alkoholtartalom: 40 %
Palackozó: MAISON FERRAND
Gyártó: MAISON FERRAND
Brand: Plantation
Italkategória: Rum
Régió: N.A.