MAGENTA DELI
  • Kategóriák
  • Italok
  • Alkoholos italok
  • Édességek
  • Snack-ek
  • Tartós élelmiszerek
  • Alapanyagok
  • Ajándék ötletek

A kosarad üres

0

Impresso Micro Roastery Brazil – kapszula 1 doboz/20 kapszula

4 790 Ft
Nespresso kompatibilis kapszula

Ízprofil: krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás ízjegyekkel

Brazil Samba

Régió: Minas Gerais
Tétel: Samba
Fekvés: 1000 masl
Feldolgozás: Natural
Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Szüret: Január – December
- 1 +
Cikkszám: IM003
Származási hely: Brazília
Márka: Impresso Micro Roastery
Kategória: Italok, Kávé
Címkék: Kapszulás
Klasszikus, csokis, mogyorós ízvilág, krémesen testes, a belőle készült espresso az olaszos kávék ízvilágát idézi fel, azonban mellőz minden bántó keserűséget. Mindenképp szerettek volna egy ilyen kávét kínálatukba, keresés közben pedig a hangsúly az ízek tisztaságán volt: testesség, krémes édesség, tejjel együtt pedig csokis, kakaós oldala kerül előtérbe.

Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. Ugyan az ország területe nagyrészt alacsony fekvésű (1000 méter tengerszint feletti magasságon terül el az ültetvények nagy része), ami az Arabika számára kényes lehetne, nagyszerű klímájának és a modern gazdálkodási folyamatoknak köszönhetően Brazília végre kiléphet a tömegtermelésre „gyártott kávék” sorából.

Az évek során a mennyiségorientált termelést a fenntarthatóbb, minőségközpontú szemlélet váltotta fel, mely folyamat a déli kávérégiókban kezdődött meg. A változás sok újdonságot hozott. Leálltak a gépi szüretekkel, amely nemcsak a szüret minőségi javulásával járt – hiszen a gépek leválogatás nélkül szüretelnek -, de a kávécserjék is egészségesebbek, épek maradnak. Ezt követően egy újabb leválogatás következik, kikerülnek a tételből a túlérett, hibás szemek is. A folyamat kiemelkedő fontossággal bír, hiszen egyetlen gyorsabban fermentálódó szem is jelentős ízváltozást eredményezhet a végső termékben.

Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kisgazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek.

A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel.

A Samba tétel egy igazi klasszikus. Ún. száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel.

Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.

Hasonló termékek

3 990 Ft
- 1 +
3 990 Ft
- 1 +
3 990 Ft
- 1 +
2 490 Ft
- 1 +
6 990 Ft
- 1 +
9 900 Ft
- 1 +
5 290 Ft
- 1 +
Kizárólag csak Nálunk!
11 900 Ft
- 1 +
Koffeinmentes
2 490 Ft
- 1 +
9 900 Ft
- 1 +
6 990 Ft
- 1 +
5 990 Ft
- 1 +
3 990 Ft
- 1 +
15 900 Ft
- 1 +
4 990 Ft
- 1 +
Kizárólag csak Nálunk!
2 990 Ft
- 1 +
6 990 Ft
- 1 +
3 990 Ft
- 1 +