MAGENTA DELI
  • Kategóriák
  • Italok
  • Alkoholos italok
  • Édességek
  • Snack-ek
  • Tartós élelmiszerek
  • Alapanyagok
  • Ajándék ötletek

A kosarad üres

0

Impresso Micro Roastery Colombia – kapszula 1 doboz/20 kapszula

4 790 Ft
Nespresso kompatibilis kapszula

Ízprofil: narancs, citrus, édes, közepes savassággal, közepes testtel, mézes utóízzel

Régió: Risaralda
Szervezet: Asoapia
Fekvés: 1600 – 1900 masl
Feldolgozás: mosott
Variáns: Caturra, Typica
Szüret: Április – Július
- 1 +
Cikkszám: IM001
Származási hely: Kolumbia
Márka: Impresso Micro Roastery
Kategória: Italok, Kávé
Címkék: Kapszulás
Telt, testes és krémes – mégis benne van az a kis vibrálás, a kellemes citrusosság, ami megédesíti. Régen, karácsonykor mindig volt otthon narancsos zselés szaloncukor, egészen ott érzzük magunkat. Olyan egyedülálló, letisztult ízélményt nyújt, amely segít könnyedén átlépni a specialty kávék világába.

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál olyan területet kerestek, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba.

Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak.

A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék,délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.

Hasonló termékek

3 990 Ft
- 1 +
6 990 Ft
- 1 +
Koffeinmentes
2 490 Ft
- 1 +
2 490 Ft
- 1 +
5 990 Ft
- 1 +
3 990 Ft
- 1 +
3 990 Ft
- 1 +
4 990 Ft
- 1 +
9 900 Ft
- 1 +
Kizárólag csak Nálunk!
2 990 Ft
- 1 +
9 900 Ft
- 1 +
3 990 Ft
- 1 +
6 990 Ft
- 1 +
6 990 Ft
- 1 +