Összehasonlításban más termékekkel a nagyon jelentős különbség, hogy szirupjaikban a gyümölcstartalmat a névadó gyümölcspüré adja, nem lé sűrítmény.
A gyümölcslé sűrítménygyártásról egyszerűen:
A sűrítmény gyártása fizikai behatással, hő és kémiai szerek bevonásával történő vízelvonás, sűrítés. Az alkalmazott technológiának köszönhetően a gyümölcs nagyon nagy százalékban elveszíti a beltartalmi értékeit, a vitaminokat.
Hazánkban nincs lé sűrítő üzem, kivéve egy almalé sűrítő. Ebből következik, hogy a Magyarországon felhasznált gyümölcs sűrítmények kizárólag külföldi beszerzésből származnak.
Családi vállalkozásuk nem sűrítményből dolgozik, saját gyümölcsfeldolgozóval rendelkezik.
Szezonálisan friss, érett gyümölcsöt dolgoznak fel, melyből értékes gyümölcspürét készítenek. 1 kg gyümölcspüré előállításához, gyümölcstől függően 1,5-2 kg gyümölcsöt használnak fel. Szirupjaikban az érett gyümölcs felhasználásának köszönhető a vitaminban és tápanyagban gazdag, rostos beltartalom. Mértékletes fogyasztása jótékony hatással van egészségünk támogatására.
- kíméletes hőkezeléssel tartósítva,
- tartósítószert, mesterséges színezéket nem tartalmaz,
- gyümölcspüré teszi gazdaggá a terméket,
- vegán – kizárólag növényi eredetű összetevőket tartalmaz
Ajánljuk, hogy a sűrítményből visszahígított termékek helyett fogyasszon inkább préselt és/vagy gyümölcspüréből készült, rostos termékeket.
Termelői információ
"A 2012-ben alakult Nektária családi vállalkozásunk. Üzemünk Fejér megyében található. Cégünk jelenleg közvetlenül 20-25 család megélhetését biztosítja vagy járul hozzá. Munkatársaink kiemelten fontosnak gondolják a fenntartható gazdálkodást, üzemelést, a klímánk védelmét. Ennek szellemében, lehetőleg lokálisan, jórészt a helyi termelők magas beltartalmú zöldségeiből és gyümölcseiből készítünk kíméletes eljárással egészséges, hazai, prémium minőségű termékeket. Tudjuk, hogy az élelmiszervásárlás a bizalmon alapul. Az Önöktől kapott bizalom határozza meg a mindennapi munkánk."