A Nektáriánál nem használnak koncentrátumot, saját gyümölcsfeldolgozó üzemük van.
Szezonálisan friss, érett gyümölcsöt dolgoznak fel, így értékes gyümölcspürét állítanak elő. 1 kg gyümölcspüré elkészítéséhez gyümölcstől függően 1,5-2 kg gyümölcsöt használnak. Az érett gyümölcs használatának köszönhetően a pép összetétele vitaminban és tápanyagban gazdag. Mértékletes fogyasztása jótékony hatással lehet egészségünkre.
A gyümölcslé sűrítmény gyártásáról egyszerűen: a koncentrátumot úgy állítják elő, hogy a gyümölcsöket hővel és vegyszerekkel fizikailag ütik, lecsepegtetik és préselik. Ennek a technológiának köszönhetően a gyümölcs tápanyag-összetételének és vitaminjainak nagy százaléka elvész. Egyetlen almalé-sajtoló üzemen kívül nincs más ilyen üzem hazánkban. Ennek következtében minden Magyarországon használt gyümölcskoncentrátum importból származik.
- Kíméletes hőkezeléssel tartósítva
- Nem tartalmaz tartósítószert vagy mesterséges színezéket
- A gyümölcspüré teszi gazdaggá a terméket
- Vegán – csak növényi eredetű összetevőket tartalmaz
Javasoljuk, hogy az újrahígított koncentrátumok helyett préselt gyümölcspüréből készült pépszerű termékeket fogyasszon.
Termelői információ: Családi vállalkozásunk, a Nektária Manufaktúra 2012-ben alakult Fejér megyében. Egészséges, hazai, prémium minőségű termékeket állítunk elő kíméletes eljárásokkal, elsősorban helyben termesztett zöldségekből. Büszkén jelenthetjük ki, hogy cégünk jelenleg 20-25 családnak biztosít megélhetést. Kollégáink és üzleti partnereink kiemelten fontosnak tartják a fenntartható gazdálkodást, működést és a klímavédelmet.
Tudjuk, hogy az élelmiszervásárlás a bizalomra épül. A tőletek kapott bizalom meghatározza mindennapi munkánkat.