SENCHA: A JAPÁN TRADÍCIÓ ÍZE
A Sencha a legnépszerűbb tea Japánban, és egyben a leghíresebb zöld tea a világon. Főzetének enyhén édes és nagyon frissítő íze van, vajas, füves jegyekkel és zöldes arany színnel. A „sencha” szó jelentése „alacsony hőfokon főzött”, mely a tealevél jellegzetes főzésére, a száraz levelekre történő forró víz öntésére utal. Ez a tea akkor adja ki legjobban az ízét, ha alacsony pH-jú vízzel főzik. Moya Sencha sz. 21-et organikusan termesztik Kyushu szigetén.
A SENCHA TULAJDONSÁGAI
A Sencha reggeli teaként ajánlott, mivel leveleinek rendkívül magas a koffeintartalma, és köztudottan felgyorsítja az anyagcserét. Csakúgy, mint más japán zöld teák, nemcsak a katekinek gazdag forrása, hanem az egyik legerősebb természetes antioxidáns is. A sencha lassítja az öregedési folyamatokat, segít megszabadulni a méreganyagoktól, csökkenti a koleszterinszintet, kordában tartja a vércukorszintet és segít megőrizni a fogak egészségét. Levelei könnyen felszívódó C-vitamint, béta-karotint, folsavat, káliumot, kalciumot és foszfort tartalmaznak. A matcha teához hasonlóan a sencha is hangulatjavító, stresszoldó hatással bír.
SENCHA ELKÉSZÍTÉSE
MENNYISÉG: 2-3 g / 150 ml
VÍZ HŐMÉRSÉKLET: 70-80°C
ÁZTATÁS: 2 perc
TÖBBSZÖRI FELÖNTÉS: Igen, max. 3-szor