Kiváló minőségű organikus matcha tea, kiegyensúlyozott, gazdag, keserű-édes ízzel, krémes állaggal és malachit zöld színnel. Testes íze miatt önmagában is fogyasztható, de használható tejeskávé, turmix és limonádé készítéséhez is. A Moya Matcha Traditional-t az 1. és a 2. szüretelésű teanövényekből nyerik, amelyeket árnyékolással elzártak a közvetlen napfénytől. Ez a folyamat magasabb klorofill- és L-theanin-tartalmat, valamint gazdagabb, zöldebb színt eredményez. A friss leveleket szüretelés után összegyűjtik, megszárítják és porrá őrlik.
A Moya Matcha Traditional-t Kiotó megye Uji régiójában termesztik. Ez a régió pedig nem kevesebb, mint 800 éves hírnevet köszönhet a legmagasabb minőségű zöld tea termesztésének. A régió termékeny talajáról és tiszta vízéről híres. A zöld tea növények tehát ideális növekedési feltételekkel rendelkeznek a sok napfényt biztosító dombok és a gyakori köd miatt, ami segít megvédeni a finom leveleket a fagytól és a nagy mennyiségű csapadéktól.Ez segít megőrizni a tealevél összes tulajdonságát, és fenntartani az ásványi anyagok és antioxidánsok magas szintjét.