A Himalayan Imperial Black teánk kistestvére, mely a 2021-es nyári szüretből készült. Az idei évjárat több arany rügyet tartalamaz, kissé kevésbé oxidált. S mivel a Himalay Black feldolgozása során a leveleket aprítják, így más érlelési folyamatok mennnek végbe. Ennek köszönhetően élénk kakaós, csokis jegyeket érezhetünk a teában, akár reggeli mellé is kíváló. Jól és gyorsan oldódik, azonban nem keseredik, érdemes próbából igen hosszan áztatni, kávé hangulatú sűrűséget kaphatunk.
A nepáli teáink mindegyikében felfedezhető egyfajta emelkedett letisztultság. Ehhez hozzájárul, hogy a Jun Chiyabari teakert a Himalája 1600-1800 méteres magasságában fekszik, és teáikat organikus módon készítik.
Kóstoló jegyzeteink:
Gőzölt illat: csoki, konyakos meggy, brownie
Ízek, hatások: Brownie, pirított kalács, csokoládé, csodálatos mély ízek. Később dohányosság, avar, melasz. Kiváló választás lehet egy reggeli sütemény mellé. Érdemes kis zabtejjel is kipróbálni, elképeztő textúrát kaphatunk.
Elkészítése:
Mennyiség: 5 gramm 150 ml vízhez
Vízhőmérséklet: 95 ºC. Lehetőleg friss forrásvíz, ásványvíz vagy szűrt víz
Felöntési idő: 10-20…másodperc
Felöntések száma: 5-6