Májustól októberig termő, diós, erőteljes ízű gomba, hőkezelést nem igényel. Olajon pirítva tejfölös főzelékekhez feltétnek, salátába keverve, vagy tejszínnel összefőzve tésztával, puliszkával is isteni, és jól párosítható zsíros sajtokkal, kukoricával. A szárított gombákat felhasználás előtt át kell mosni, majd langyos vízben 1 órát áztatni.
Rólunk (Triffla): Friss erdei gombák, szarvasgombák, egész évben elérhető vargánya, kucsma és egyéb szárítmányok...
Ezek a fantasztikus alapanyagok nem kaphatók hipermarketekben, egyszerű boltokban. Valódi szezonális különlegességek, olyan kincsek, amelyeket a természet szeszélyesen kínál. Gyűjtésük komoly szakértelmet és sok tapasztalatot igényel, így csak néhány piacon vagy delikát üzletben találkozhat velük az érdeklődő műkedvelő. Sokan nem tudják, milyen jelentős gasztronómiai értéke van a különböző erdei gombáknak, illetve a szarvasgombáknak. Itt kezdődik a Triffla küldetése: mi nem csak beszerezzük és eladjuk a gombákat, hanem igyekszünk megismertetni őket a vásárlókkal.