Mi is a csatni? Édes, de nem lekvár, savanyú, de nem savanyúság, fűszeres, de nem ételízesítő, főzeléknek, köretnek viszont túl tömény… Nem mártás, mert nem híg, de nem is krémszerű, hanem inkább darabos, állaga a befőtt és a lekvár között található félúton. Sós ételekhez fogyasztható, és nagyon, de tényleg nagyon finom, és mindent feldob. Áfonya csatnink egy igazi kuriózum, húsok, sajtok kitűnő kiegészítője. Meg kell kóstolnod, egy dologgal számolj, utána csatni-függő leszel!
A termék teljes mértékben támogatja az egészségünket, és semmilyen formában nem tartalmaz tartósítószereket, aromákat és adalékanyagokat. A cél a termékek készítésénél, hogy egészséges, zamatos, kizárólag színtiszta gyümölcsből, zöldségből vagy gyógynövényből készült finomságok kerüljenek az asztalra. Kardinális hozzáállás a vitamintartalom megőrzése, ezért a lekvárok/dzsemek és az öntetek és a sós portfólió is viszik tovább a bio és organikus gazdálkodásból származó alapanyagok direktíváját, és a lehető legminimálisabb cukortartalommal, méz dominanciával készülnek, minimális főzési idővel.
Tápérték 100 g termékben:
Energia – 517 KJ /123 kcal
Zsír – 0,17 g, amelyből telített zsírsavak – 0,04 g
Szénhidrát – 26 g, amelyből cukrok – 22 g
Rost – 3,67 g
Fehérje – 0,47 g
Só – 0,002 g