A Pesto Fuoco Dell'Etna az ízek kézművesei által szakszerűen összekevert összetevők különleges keveréke, hogy olyan ízekben gazdag szószt hozzon létre, amelyet aligha felejt el. Az ügyes keveréket kizárólag egy teljesen tökéletes, kiegyensúlyozott ízű krém létrehozására tervezték. Valójában egyik összetevő sem érvényesül a másik felett, az ízek és aromák egyensúlya pedig páratlan. Sokkal több, mint egy egyszerű pesto…
Pestonak nevezni enyhe kifejezés. Próbálja ki a Fuoco Dell'Etnát, hogy emlékezetes első fogásokat ízesítsen, vagy készítsen ízletes előételeket és zamatos második fogásokat húsból vagy sajtból.
Összetevők: Pisztácia (45%), napraforgómag olaj, szárított paradicsom, chili paprika, só, cukor, fekete bors.
Allergének: Nyomokban tartalmazhat egyéb dióféléket (mogyoró, mandula),szóját, gabonaféléket, tejet és tojást.
A márkáról:
Az Etna nyugati oldalán, Bronte vidékén megszületett a Sofì dolcezze di Sicilia: egy kézműves, családi vállalkozás, ahol a merész ötletek összefonódnak a pisztácia és a hagyományos feldolgozás iránti szeretettel.
A cég jövőképe a névből indul ki…
Sofì: tisztelegni Alfredo és Cinzia lánya, Sofia előtt. De a cég munkamódszerét legjobban tükröző jelzővel analógiaként is érvénysül: „kifinomult”.
Az alapanyag megmunkálási módja kifinomult. A megalkotott termékek igényesek, kifinomultak és a maguk nemében egyediek, kizárólag kézműves módon, szicíliai pisztáciával készültek.
Sofia története szenvedélyből és hagyományokból álló történet. A természetes és legjobb minőségű alapanyagok iránti szenvedély, valamint a tésztakészítés és kézműves feldolgozás ősi művészetének hagyománya.
A „Sofì Dolcezze di Sicilia” cég túlnyomórészt családi vállalkozás, harminc év tapasztalata. A tulajdonos Alfredo Allia, mestercukrász szerette volna elérhetővé tenni tapasztalatait innovatív termékek létrehozásában. A Sofi innovációja abban áll, hogy meg akarja különböztetni a saját termékeit a piacon tömegesen jelenlévőktől: mint például a „Velvetì”, „A küklopsz csókjai” és a „MiniTekercs”.