Az esszenciát azoknak alkottuk meg, akik a hagyományos magyar ízeket kedvelik. Tökéletes választás a vasárnapi húsleveshez, pörköltekhez, gulyáshoz, vagy akár halászléhez. A Magyar paprika jellegzetes ízét a szellem chilivel (Bhut jolokia) bolondítottuk meg. Úgy gondoljuk, hogy az esszenciának minden magyar asztalon ott van a helye.
A készítők a termékről:
Szereted a csípős magyaros ételeket?
Van egy jó hírünk! Az esszenciát pont neked fejlesztettük ki! Ez a csiliszószunk a meggybordóra érett zamatos magyar paprikafajták és a szellemchili ütős kombinációja. Tökéletes választás, ha pörköltet, halászlevet, vagy a vasárnapi húslevesed szeretnéd csípőssé tenni, de az agyonsózott, xantángumis paprikakrémek helyett inkább választasz egy prémium kézzel készített magyaros csiliszószt. Az esszenciában mindösszesen 4 % himalájai só van, így nem sózod el vele az ételeket.
Azért a szellem csilit választottuk a magyar paprika mellé, mert rendkívüli ereje mellett, nem nyomja el azt a magyar konyhára jellemző íz-világot, amit megszoktunk, megszerettünk és szívesen érzünk, amikor például Szent Este elfogyasztunk családi körben egy pikáns halászlevet. Persze az esszencia felhasználhatósága nem merül ki a magyar konyhában, ugyanis a natúr paprika íz számtalan lehetőséget enged meg akár főzéshez, akár utólagos ízesítéshez is használod.
Ereje sem semmi! Körülbelül 100.000 Scoville értékével a közepesen erős termékek közé tartozik a Chilicum palettán. A legerősebb magyar paprikáknál körülbelül tízszer erősebb esszencia azért az egyik kedvencünk, mert a hazai fajtákra jellemző íz mellett, olyan csípősséget nyújt, amit a magyar fajtákból sosem volna lehetséges elkészíteni. Szerintünk az esszenciának minden magyar asztalon ott van a helye!