Ezt az egyedülálló Kamillát a Hortobágy érintetlen pusztasáin gyűjtötték. Gémeskutak, szürkemarha csordák, délibábos nyári napok, vágtázó vadlovak és a végeláthatlan pusztaság amerre szem ellát; ez a mi vadon nőtt kamillánk hazája.
A Kamilla egészségre gyakorolt jótékony hatásait régről ismerjük, azonban a kiemelkedő termőhelynek és a gondos elkészítésnek köszönhetően most egy igazi élvezeti cikket mutathatunk be.
A vadon szedett hortobágyi kamillavirágzat 2012 óta eredetvédett.
Gyönyörű zöldes, sárgás virágok hihetetlenül mély illattal, melyről vadvirágos rét és szénakazlak jutnak eszünkbe. Textúrája krémes, ízében a kamillás jegyek sokkal élénkebben vannak jelen, közben vanilliás, fás hangulat. Utóízében leheletnyi bodzavirág. Magasabb hőfokon a gyümölcsösebb ízek kerülnek előtérbe, sárgabarack lekvár, enyhe szilvásság. Segíti az emésztést és nagyon kellemes nyugtató hatása van. Elegáns főzete este is bátran fogyasztható, koffeint nem tartalmaz.
Elkészítési javaslat:
Mennyiség: 4 gramm tea 300 ml vízhez
Vízhőmérséklet: 90-95ºC. Friss forrásvízből, ásványvízből vagy szűrt vízből
Felöntési idő: 150 másodperc
Felöntések száma: 2-3x