Nagy, húsos és tökéletesen kiegyensúlyozott kagylók escabeche szószban klasszikus módon elégítik ki az édes, savanyú és sós tenger gyümölcsei iránti vágyókat.
A kagylókat a galíciai folyótorkolatokban “baixas”-nak nevezett úszó tutajokon nevelik, majd méret, minőség és frissesség alapján válogatják ki, ami után lefejtik a kagylót, kézzel sütik, és egy saját recept alapján készült mandarinszínű szószba (olaj, ecet és élénk fűszerek keveréke) helyezik. Helyezzük a kagylókat friss ropogós meleg kenyérre habosított ricottával, vagy dobja fel burgonyagnocchival és egy halom friss fokhagymával.
Ramón Peña története 1920-ig nyúlik vissza. A vállalat egy kis konzervipari vállalkozásként indult Galíciában, amely gondosan készítette el a hal- és tengeri herkentyűkonzerveket, mindent gondosan ellenőrizve a nyersanyagoktól kezdve, és hagyományos eljárásokat alkalmazva, szeretettel, hogy a konzervekből valódi ínyencségeket varázsoljon mindenki számára.