Az áfonya és a gomba találkozása a klasszikus süteményfűszerekkel egyedülálló kombinációt eredményez. Az áfonya gyümölcsös és enyhén savanykás íze remekül kiegészíti a laskagomba ízét. Ez a két összetevő kellemesen harmonizál egymással. A Via Naturalis vegán pástétom laskagombából készül növényi alapanyagok hozzáadásával, így nem tartalmaz állati eredetű összetevőt. A pástétomokat sokféleképpen felhasználhatjuk. Kenyérre vagy pirítósra kenve azonnal fogyasztható, de készíthetünk belőle melegszendvicset vagy gombakrém levest is. Beletehetjük sós sütemények tésztájába vagy töltelékébe, de akár raguk ízesítésére is alkalmas.
Hagyományos módon, a gondos háziasszony figyelmével állítják elő terméküket. Alapját a laskagomba mellett a vöröshagyma és a hidegen sajtolt napraforgóolaj adja. Fontos számukra az alkotóelemek minősége, és a természetes ízvilág, ezért minden hozzávalót frissen szereznek be és kerülik a mesterséges összetevőket, úgymint ízfokozók, színezékek és tartósítószerek.
A laskagomba gluténmentes és a pástétomhoz sem adnak ilyen tartalmú összetevőket. Laboratóriumi mérések igazolják a termék gluténmentességét, vagyis 20 mg/kg-nál kevesebb benne a glutén. Gazdag élelmi rostban és fehérjében, amit az 50% laskagomba garantál. A friss termékekkel szemben a pástétom hosszú ideig eltartható, miközben megőrzi annak legtöbb előnyös tulajdonságát.