A termékről: a hagyományos erdélyi zöldségkrém minden falatjában ott az ősz íze: szabadtűzön sült padlizsán az alapja, amelyet paradicsompaprikával, hagymával, sárgarépával, paradicsomlével, fűszerekkel keverünk össze. Krémességét a legalább hat óráig tartó főzésnek köszönheti. Önmagában, szendvicskrémnek is kiváló, de tehetjük tésztára, vagy akár pörköltbe, lecsóba is.
Összetevők: padlizsán, paradicsompaprika, paradicsomlé, sárgarépa, hagyma, napraforgóolaj, só feketebors, babérlevél
A termelők bemutatkozása:
" A föld és a természet szeretete már gyerekkorunk óta meghatározta az életünket. Nem véletlen, hogy mindkettőnknek kertészeti végzettségünk van. Miután a Fiatal Gazda pályázatot megnyertük Budapestről egy tanyára költöztünk, ahol végre sikerült beindítani a saját családi vállalkozásunkat. Az életünk minőségének javítás mellett - az ember azt csinálja amit szeret - elkezdtük a vegyszermentes zöldségtermesztés. Már a palántákat is mi neveljük, így elmondhatjuk, hogy magtól-magig termesztünk.
A gazdálkodás egy hektáron folyik. Célunk, hogy jó ízű, magas tápanyagtartalmú, egészséges termékek kerüljenek ki gazdaságunkból. A késztermék előállítása során nem használunk semmiféle adalékanyagot, tartósítószert."