Aszalt gyümölcsök – tea és minden más,
hagyományos szárítási technikával készült hazai aprított gyümölcsökből,
100 % gyümölcs és bodzavirág, semmi más.
Legnépszerűbb három felhasználása:
– snack-ként elmajszolni
– müzlibe bekeverve
– gyümlöcsteának, ekkor a forrázás után a gyümölcsök szintén fogyaszthatók
Hagyományos technikával készült aprított aszalt gyümölcsök Panyoláról. Szabolcs-Szatmár-Beregben szüretelt asztalt körte, szilva, meggy, nektarin és fekete bodzavirág alkotja ennek a természetes, lágyan édes gyümölcsteának az alapját. A körte az édességet, a meggy a savanyát a bodza a légies virágosságot hozza a teába.
Az áztatás után a forrázott gyümölcsök elfogyaszthatóak, kompót élményt hoznak.
A szárított gyümöcsök magukban, müzliben is fogyasztóak, kiváló délutáni snack lehet.
Tartósítószer és cukor hozzáadása nélkül készült.
Elkészítése:
Mennyiség: 15 gramm 400 ml vízhez
Vízhőmérséklet: 95 ºC. Lehetőleg friss forrásvíz, ásványvíz vagy szűrt víz
Felöntési idő: 3-5 perc
A legnagyobb ízhatás eléréshez próbáljuk minél jobban átmozgatni, megnyomkodni a vízben a gyümölcsöket.
Felöntések száma: 2