Az Angostura Aromatic Bitters egy ikonikus keserűital, melyet Trinidad és Tobago szigetein fejlesztettek ki az 1820-as években. A keserű egyedi ízét az Angostura bokor kérgéből kinyert növényi kivonatok és titkos összetevők adják.
Gazdag gyógynövényes és fűszeres jegyekkel rendelkezik, kiválóan működik koktélokban, likőrökben. A keserűnek hagyományosan gyógyászati használata is volt. A modern koktélkultúrában elengedhetetlen összetevője számos klasszikus italnak, mint az Angostura Maraschino koktél vagy az Old Fashioned. Kiválóan alkalmas, hogy egyedi és gazdag dimenziót adjon az italoknak.
Az eslő számú bitter márka (Drinks International Annual Brand Report 2011) Az ANGOSTURA HOUSE több mint 200 éve titkos receptet használ. Az Angostura keserű ízes ételek és italok aromáinak kiemelésére, gazdagítására kiválóan alkalmas.
Johann Gottlieb Benjamin Siegert doktor 1820-ban érkezett Németországból Venezuelába, ahol orvosként segítette Simon Bolívar függetlenségi harcait. Néhány év alatt olyan aromás gyomorkeserűt fejlesztett ki az ottani növényekből, amely javította a katonák étvágyát és emésztését. Az Angostura nevet a venezuelai városról kapta, ahol Siegert doktor élt. Idővel ezt a keserűt egyre gyakrabban kezdték használni ételek ízesítésére. Siegert munkásságának köszönhetően létrejött cég a századfordulón Trinidad szigetére költözött, ahol egyre nagyobb hangsúlyt kapott a rumkészítés. Az Angostura keserű világszerte ismertté vált, és a cég hivatalos szállítója lett a spanyol és a brit királyi családnak is. Az Angostura Bitters neve ellenére nem rendelkezik erős keserű ízzel, így ételek és italok aromáit nem elnyomja, hanem kiemeli, egyedi ízvilággal gazdagítva azokat. Kiválóan használható koktélokhoz, gyümölcslevekhez, salátákhoz, kávékhoz, fagylaltokhoz, valamint levesek, szószok, húsok fűszerezéséhez és pácolásához.