A La Planta di Mas Gomà egy habzóbor, amelyet Maccabeu és Xarello keverékéből állítanak elő, palackban történő erjesztés módszerével. 24 hónapig finomodik a seprőn, mielőtt elpárologna. Bőséges és kiegyensúlyozott bor, érett fehér gyümölcsök, fehér virágok, citrusfélék illatával és a ropogós kenyér intenzív jegyeivel. Elegáns sós érintése hosszú és tartós lecsengést kölcsönöz neki.
1918-tól készít cava-kat Penedés-ben a Vendrell család, birtokuk központja pedig az 1724-es épület, amit Mas Goma-nak hívnak. Tavaly óta ezt a nevet viseli a család összes tradicionális pezsgője. A hozzáállás és a metódus tőlük megszokott: a szőlőben organikusan, helyenként biodinamikus módszerekkel művelnek, összesen 22 hektáron, főként a két klasszikus helyi fajtával a Xarello-val és a Macabeo-val. A borkészítés minimalista, az erjedés spontán, a palackozás szűrés és derítés nélkül történik.