Ragyogó szalmasárga szín, finom és tartós perlage jellemzi a pohárba kitöltött tételt. Testes, ásványos illataromákkal gyümölcsös és virágos árnyalatokkal találkozik az orr. Ízvilága lágy, kiegyensúlyozott savakkal, jó testtel, harmonikus és hosszan tartó karakterrel bír. A vastag korty pomelos, citrusos jegyekkel indul, majd a hosszú lecsengés finom kekszességgel és a terroirt idéző ásványossággal kerekíti le a kóstolás élményét a szájüregben hosszantartó citrusos frissességet hagyva.
Col Sandago a szőlőt a Conegliano-i „Rive di Collalto”-ból szerzi be, ahol a meszes-agyagos talaj szilárd szerkezetű szőlőt és kifejezetten ásványos karaktert ad. Illatában citrus és egy csipetnyi ánizs, ízében pedig az alacsony termésből fakadó koncentráció.
Ez talán csontszáraz és enyhén zord, de kiváló ételbor, amelyet nem riasztanak el a csípős sajtok vagy az enyhén fűszeres curryk.
Javasolt tálalási hőmérséklet: 8 °C
Maradék cukor: