A Conegliano Valdobbiadene régión belül számos „Rive” néven meghatározott régió található. A Rive egy olyan földterület, amely gyakran meredek dombon található, kiváló napsugárzással, nagy nappali és éjszakai hőmérséklet-különbséggel és nagyon alkalmas talajjal. Röviden, ideális feltételek a Glera szőlő számára. 43 Rives-et a DOCG Prosecco konzorcium határozta meg. Azon spumante borok esetében, amelyek csak e régiók egyikéből származó szőlőt tartalmaznak, a palackon a „Rive di” felirat szerepelhet. Ráadásul a Rive Prosecco hektáronkénti maximális termése még alacsonyabb, mint egy hagyományos DOCG Proseccoé.
Régió: Conegliano körzetének szívében, a Feletto dombok lejtőin, a Dolomitok első dombjainál, 270 m tengerszint feletti magasságban
Talaj: Agyagos talaj
Betakarítási időszak: Szeptember első 10 napja
Borkészítés: A szőlő kézi betakarítása és préselése után a must héj nélkül, szabályozott 20°C-on erjed. A bor ezután rozsdamentes acél tartályokban érlelődik 1 hónapig. A második erjesztés a Charmat módszer szerint történik: lassú erjesztés rozsdamentes acél tartályokban, nyomás alatt 12-14°C-on, rövid érleléssel a seprőn a gyümölcsösség megőrzése érdekében.