A termékről: Igazi, Erdélyből származó recept alapján készül: a kertünkből származó padlizsánt hagyományosan, kinti tűzön, vaslemezen sütjük meg, majd összetörjük, és kis sóval, olajjal keverjük ki. A szabadtűzön sütéstől kellemesen füstös ízt kap. Ez egy alaprecept, ízlés szerint keverhetünk még hozzá fogyasztás előtt hagymát, fokhagymát, vagy akár majonézt.
Összetevők: padlizsán, napraforgó olaj, só
A termelők bemutatkozása:
" A föld és a természet szeretete már gyerekkorunk óta meghatározta az életünket. Nem véletlen, hogy mindkettőnknek kertészeti végzettségünk van. Miután a Fiatal Gazda pályázatot megnyertük Budapestről egy tanyára költöztünk, ahol végre sikerült beindítani a saját családi vállalkozásunkat. Az életünk minőségének javítás mellett - az ember azt csinálja amit szeret - elkezdtük a vegyszermentes zöldségtermesztés. Már a palántákat is mi neveljük, így elmondhatjuk, hogy magtól-magig termesztünk.
A gazdálkodás egy hektáron folyik. Célunk, hogy jó ízű, magas tápanyagtartalmú, egészséges termékek kerüljenek ki gazdaságunkból. A késztermék előállítása során nem használunk semmiféle adalékanyagot, tartósítószert."