Pödör Zweigelt szőlőmagolaj A vörös zweigelt szőlő tápanyagösszetétele a benne található polifenol (egy másodlagos növénykomponens) tartalom miatt még a fehér szőlőnél is egészségesebb. Ha kicsit izgalmassá szeretné tenni jól bevált fogásait, keverjen zweigelt szőlőmagolajat laktató ételeibe! Ez az olajkülönlegesség kicsit a vörös szőlő és a dió ízére emlékeztet. Gyümölcsös, bogyós zamata képes megbolondítani a legegyszerűbb ételeket, így a párolt zöldségeket és salátákat is. Ezenkívül kiválóan illik vörös húsokhoz, vadhúsokhoz és gombákhoz is. A zweigelt szőlőmagolaj E-vitamin tartalmát tekintve is a legjobbak között van. Háromszor annyi antioxidáns van benne, mint az olívaolajban, és ilyenformán a sejtvédelem igazi mesterét tisztelhetjük benne! A linolsav segít egyensúlyban tartani a koleszterinszintet. Emellett a benne található lecitin az idegrendszer és az agy egészéges működését serkenti.