Az édes brit rebarbara természetes aromáit lédús skót málnával keverve frissítő, gyümölcsös tonizáló vizet hoztak létre, amely egy angol nyárra emlékeztet.
2004-ben Charles Rolls és Tim Warrillow elkezdett természetes és friss alapanyagokból tonikokat készíteni, ahol a fő szempont az volt, hogy prémium kategóriájú természetes italok készüljenek mesterséges tartósítószer és édesítőszer nélkül! Így alkották meg 2005-re a Fever-Tree Prémium Tonicot. A márkanév a Chincona fának a népi nevéből ered (láz fa). Ennek a fának a kérgéből nyerik a jóminőségű kinint, ami a tonikok fő alapanyaga. A tonikokhoz felhasznált kinin, kelet-Kongói ültetvényekről származik, ahol a legtisztább kinin található, viszont az ország annyira veszélyes, hogy a Fever-Tree az egyetlen italgyártó cég, aki innen szerzi be ezt az alapanyagot. A Fever-Tree italok magas szénsav tartalmúak, kis elegáns buborékokkal a selymesebb íz miatt! Édesítőszernek minden esetben a nádcukrot használják. A citromosságot pedig a "sfumatrice" citrom kivonatból kapják a Fever-Tree italok.