Illatban gyümölcsös, érett körtés és vajas jegyekkel. Virágos szép ornamentika, szép savszerkezet, élénk, határozott pezsgésű. Ízében autolízises jegyekkel. Nagyon hosszú lecsengésű. Határozott, robusztus stílusú.
A pincészetről:
A Kern Pincészet azzal a céllal alakult 2012-ben, hogy kapcsolatot hozzon létre a bortermelés múltja és jövője között, ötvözve a tradíciót a természettel és a technikával. Tervük a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták “felélesztése” a legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokat alkalmazva.
Első területeiket Balatonszőlősön(Öreghegy, Penke-dűlő) vásárolták, ezt követte a többi ültetvény Tokaj-Hegyalján(Tarcal-Mandulás-dülő, Szegi, Bakonyi), tarcali birtokközponttal. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodnak(5 h Balaton, 5 h Tokaj-Hegyalja).
Mindkét borvidéken hagyományos módszerrel (Méthode Traditionnelle) készítjük pezsgőinket. Fő fajtáink Balatonszőlősön az Olaszrizling, a Pinot Gris, a Zenit és a Zweigelt. Tokajban Furmint, Muscat Lunel, Hárslevelű és hagyományos tokaji szőlőfajták, mint a Zéta, Kabar és Kövérszőlő.
Széles skálájú fehérbor és buborékos választékkal állunk rendelkezésre, amelyek remek bemutatkozást jelentenek Magyarország két legnagyobb fehérbor termelő területén. Pezsgőink ásványosak, nagyon széles körben érthetőek, elegánsak, kiegyensúlyozott, kellemes savakkal.