A Barta Pincénél pezsgőt csak az e szempontból egyértelműen kiemelkedő évjáratokban készítünk: 2017 ilyen, könnyű szőlészeti év volt, nem kellett harcolni a lisztharmat, peronoszpóra ellen vagy éppen jégeső után. Hosszú, szűrtnapfényes időszakok biztosították a fenolos érettséget és a jó egyensúlyt a gyümölcsben. Lendületes és finom savú, ásványos, ropogós, ugyanakkor elegáns karakterű, 100% furmint alapbort pezsgősíthettünk hagyományos módszerrel. Degorzsálás előtt 3 éven keresztül fejlődött együtt a palackban az élesztővel.
Alkohol: 12%
Barta Pince
Célunk, hogy ezt a különleges területet a lehető legeredetibb formájában megóvjuk a következő nemzedékek számára. Mivel a birtok „átaludta” a kemikáliákat korlátozás nélkül használó évtizedeket, így a talaja ma is érintetlen. A szőlőművelés során törekszünk az organikus módszerek használatára, borainkat pedig a lehető legkisebb technológiai beavatkozással és maximális tisztasággal készítjük. E szemléletmódnak megfelelően boraink szinte kizárólag spontán erjednek, ily módon a szőlőben és a pincében található, természetes élesztők munkájára bízzuk magunkat.
Fontosnak tartjuk, hogy boraink tükrözzék különleges termőhelyük egyedi adottságait, és a talaj, a dűlőnk fekvése, az adott évjáratra jellemző időjárási viszonyok, valamint munkatársaink egyénisége mind egy-egy egyedi és megismételhetetlen tételben öltsenek testet.