Kreinbacher Extra Dry 750ml
6 200 Ft
Az illatban érezhető finom aromák között alma, virágok, hársméz. Szájban a gyümölcsös jegyek közül a citrusok, grapefruit és ananász emelkedik ki, a háttérben vanília és péksütemények. Friss, de egész kerek és kellemes habzású, utóízében visszafogott ásványos-sós jelleg érződik. Az optimális dosage miatt ételek sokoldalú kisérője.
Összetétele: 59% furmint, 22% pinot noir, 19% chardonnay
Érlelési idő: minimum 18 hónap
Dosage: 15 gramm/liter
8–9 °C hőmérsékleten szervírozva
fogyasztását 10–11 fokon ajánljuk.
A Nagy-Somlói borvidék története 4-5 millió évvel ezelőtt kezdődött, amikor a felszínre tört láva megszilárdult bazalttömege fokozatosan kiemelkedett az egykori beltenger kiszáradt medréből. A hegy felszínét borító, masszív kőzet megvédte a talaj alsó, laza üledékes részét az eróziótól, a szelek és folyók hatásától – a Somlót éppen ezért, időtállósága miatt nevezik tanúhegynek. Jellegzetesen ásványos karakterű, lassan fejlődő és koncentrált borai épp ezt az örökséget képviselik, híresek hosszú eltarthatóságukról.
A Kreinbacher Birtok területei kiváló fekvésű, a bazaltorgonák alatti dűlők, amelyeket organikusan művelünk. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű. Ezek mellett syrah-val is dolgozunk és eddigi eredményeink jele, hogy Somló elismert szőlőfajtái között kapott helyet.
Bodorkós Norbert szakmai vezető, Várszegi György borász és Molnár Dániel szőlész munkáját Christian Forget, a champagne-i Paul Bara pincemestere és Stefano Dini szőlészeti tanácsadó segítik.