Nagy potenciával rendelkező friss ízű palackban érlelt rozé pezsgő.
Ez a pezsgő már a halvány barackvirágszínével levesz minket a lábunkról. Üde, rózsaszín virágos, piros bogyós gyümölcsös illatában a ribizli és a gránátalma jegyeit azonnal felismerjük, aztán jön még egy kis rózsaborsosság, csak a játék kedvéért. A gyöngyözése kitartó, a buborékok aprók és selymesek.
Kóstolva kedves, gyümölcsös és fűszeres. Mindent megkapunk ízben, amit illatban ígért, a korty lendületes, frissítő, és bár az utóíz egy leheletnyivel édesebb, mint várnánk, a fűszeresség ezt is jótékonyan ellenpontozza.
Nagyon szerethető, egyedi, emlékezetes pezsgő, a szépségét ételek mellett mutatja meg igazán. Lehet, de nem kell egy komplett fogást készíteni mellé, éppen elég, ha van kéznél egy kis friss sajt vagy valami jóféle spanyol sonka; így is tökéletes lesz az összhang.
A pincészetről:
A Kern Pincészet azzal a céllal alakult 2012-ben, hogy kapcsolatot hozzon létre a bortermelés múltja és jövője között, ötvözve a tradíciót a természettel és a technikával. Tervük a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták “felélesztése” a legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokat alkalmazva.
Első területeiket Balatonszőlősön(Öreghegy, Penke-dűlő) vásárolták, ezt követte a többi ültetvény Tokaj-Hegyalján(Tarcal-Mandulás-dülő, Szegi, Bakonyi), tarcali birtokközponttal. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodnak(5 h Balaton, 5 h Tokaj-Hegyalja).
Mindkét borvidéken hagyományos módszerrel (Méthode Traditionnelle) készítjük pezsgőinket. Fő fajtáink Balatonszőlősön az Olaszrizling, a Pinot Gris, a Zenit és a Zweigelt. Tokajban Furmint, Muscat Lunel, Hárslevelű és hagyományos tokaji szőlőfajták, mint a Zéta, Kabar és Kövérszőlő.
Széles skálájú fehérbor és buborékos választékkal állunk rendelkezésre, amelyek remek bemutatkozást jelentenek Magyarország két legnagyobb fehérbor termelő területén. Pezsgőink ásványosak, nagyon széles körben érthetőek, elegánsak, kiegyensúlyozott, kellemes savakkal.