A Földközi-tenger vidékéről származó rozmaringot már az ókorban ismerték. Eleinte vallási kultuszok szertartásaihoz, majd gyógyszerek alapanyagaként használták, mielőtt kedvelt fűszerré vált a gasztronómiában.
A rozmaring napjainkban a mediterrán konyha közkedvelt fűszere és a Provence-i fűszerkeverék egyik alapeleme.
Kiváló grill ételek fűszerezéséhez, remekül harmonizál báránnyal, de a csirkétől a marháig bármilyen húshoz érdemes használni legyen az sült, ragu vagy pácolt. A húsok fűszerezése mellett sültzöldségek (burgonya, sárgarépa, cukkini, hagyma, cékla), levesek, főzelékek, de még saláták ízesítésre is nagyszerű. Kenyértésztákba pl. focaccia, izgalmas forró mediterrán hangulatot idéz. Pórbáljuk ki tejes desszertekbe, fagylaltokhoz, tejsodókhoz, piskótákba, de fűszervaj készítéséhez is ideális választás.
Összetevők: Bio rozmaring
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!