Jelölt földrajzi eredetű, bronzhúzott gragnanói durumtészta lassan szárítva – könnyebben emészthető, táplálóbb, rusztikus felületű, több szószt felvesz, és persze finomabb. Forma: Tagliatelle.
Gragnano IGP(Földrajzi oltalom alatt álló) tészta, 100% olasz búzából
Száraztészta eredetileg Közép- és Észak-Olaszországból. Durumbúza búzadarával vagy friss tojásos tésztával készül. A tagliatelle név a "vágni" igéből származik, mivel a háziasszonyok általában vékony lapot sodornak ki és vágják a kívánt formára. Ezek a fészkek 100%-ban olasz búza illatúak, és tökéletesen passzolnak a hagyományos bolognai szószokhoz.
Tésztáik OFJ tanúsítvánnyal rendelkező, alacsony hőmérsékleten lassan szárított, bronzformájú Gragnano tészta, 100% olasz durumbúza búzadarából és helyi forrásvízből készül. Minimum 14% fehérjét tartalmaz, főzéshez kemény és jól emészthető