A burgonya gnocchi az olasz konyha hagyományainak egyik jellegzetes étele, amely a különböző régiókban eltérő lehet a tészta alakjában és méretében. A De Cecco ízletes terméket kínál a klasszikus recept alapján, amely válogatott burgonyát és búzalisztet kombinál. A különbség az, hogy mindössze 2 percet vesz igénybe a főzésük. Különböző formájukat úgy tervezték, hogy tökéletes választássá tegyék őket mindennapi vonzó ételek elkészítéséhez; a húsmártással vagy pesto alla genovese-vel elkészített receptektől az eredetibb és ötletesebbek, bársonyos sajtszószokon vagy az egyszerűbbekig olvasztott vajjal, zsályával és reszelt parmezánnal.
A kiváló alapanyagok kiválasztása az első lépés, valójában a legfontosabb az egyedi tészta elkészítésében.
Majdnem két évszázada vagyunk molnárok: 1831-ben Don Nicola De Cecco már „a megye legjobb lisztjét” állította elő malmában. A mai napig az összes búzát a tésztagyár melletti saját malmunkban őröljük, intenzív és finom aromákkal úszva.
Míg a tészta formáját a húzási folyamat adja, a durva szerszám teszi a tésztánkat egyedülállóan porózussá, így az egész szószt magába foglalja. Ezért ez az egyik különleges eljárás, amelyet a megőrzés és a védelem érdekében választottunk. Nagy büszkeséggel.
A tésztánk másik titka a lassú száradás alacsony hőmérsékleten. Ez a módunk arra, hogy a búza érzékszervi tulajdonságait érintetlenül tartsuk.