A 72%-os csokoládéban felfedezhetőek az itteni criollora jellemző gyümölcsös, savas ízjegyek, de ez ne tévesszen meg senkit! A csokoládé a natúr kivitele miatt egyszerűen csak a kakaóbab ízét hozza.
A MENAKAO egy Madagaszkáron született brand, amelyhez a Sambirano völgyben termő criollo kakaóbab variánst használják fel. A bean to bar csokoládék is ott helyben készülnek, gyakorlatilag minden elemükben helyi alapanyagokból.
A csomagolás egy mafalay nőt ábrázol. A Madagaszkár délnyugati részén élő nép különösen híres a síremlékeiről, amelyeket aloalóval, geometriai mintákkal faragott magas faoszlopokkal díszítenek. A mahafaly művészet néhány nagyon jellegzetes frizurán keresztül is megnyilvánul, ahogy ezen a rajzon is látható.
Madagaszkári kakaóbab, nádcukor, kakaóvaj, emulgeálószer: napraforgó lecitin.
Kakaótartalom min. 72%. Nyomokban dióféléket és tejet tartalmazhat. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Átlagos tápérték 100g termékben:
energia: 2.487,25 kJ/594,07 kcal
zsír: 41,27 g
- amelyből telített zsírsavak: 10,39 g
szénhidrát: 42,96 g
- amelyből cukrok: 36,50 g
fehérje: 12,70 g
só: 0,03g