A 80%-os csokoládé intenzív kakaó aromákat rejt, melyeket savas, citrusos ízek követnek. A csokoládé a natúr kivitele miatt lényegében csak a kakaóbab ízét hozza. Ha a tiszta kakaóbab-csokoládé ízre vágyik, akkor ezt érdemes megkóstolnia.
A MENAKAO egy Madagaszkáron született brand, amelyhez a Sambirano völgyben termő criollo kakaóbab variánst használják fel. A bean to bar csokoládék is ott helyben készülnek, gyakorlatilag minden elemükben helyi alapanyagokból.
A csomagoláson egy tanala férfi látható. A tanalák (jelentése: az erdő emberei) Dél-Kelet Madagaszkáron élnek, a gyógynövények jó ismerői, egyes gyógyítók többszázfélét is felhasználnak.
Madagaszkári kakaóbab, nádcukor.
Kakaótartalom min. 80%. Nyomokban dióféléket és tejet tartalmazhat.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Átlagos tápérték 100g termékben:
energia: 2.530,54 kJ/604,41 kcal
zsír: 43,93 g
- amelyből telített zsírsavak: 11,08 g
szénhidrát: 38,96 g
- amelyből cukrok: 26,20 g
fehérje: 13,30 g
só: 0,01 g