"Nincs tökéletes fűszerkeverék és mindig van egy újabb ízkombináció, amit muszáj kipróbálnom, vagyis folyamatosan van valami kutatni, tesztelni, fejleszteni való.."
A fűszerről:
A BORON ÉS MÁMORON TÚL
"Provance-i Fűszersómban találkozik a francia kifinomultság és a mediterrán bohémság. Bátran ajánlom húsokhoz, mártásokhoz, köretekhez.
Vidékies báj, vendégszerető emberek és meseszép természeti környezet jellemzi ezt a gyönyörű dél-francia vidéket. Földrajzilag és kultúrájában is közel Olaszországhoz egy fantasztikus elegye alakult itt ki a mediterrán életérzésnek és a francia gasztronómia kifinomultságának."
"Nagyon jól passzol krémlevesekhez, tejszínesebb ételekbe, tésztákhoz. Halakhoz és gombás ételekhez is ezt ajánlom. Húsokra, grill ételekre, pácolásra is zseniális. Keverheted tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Herbes de Provence, azaz a provance-i fűszerkeveréket alkotó főbb fűszernövények, a rozmaring, a kakukkfű és a tárkony hatalmas mennyiségben nő vadon is. De ott virítanak a házak ablakában, a bejárati ajtók mellett cserepekbe, dézsákba ültetve, vagy a hátsó kertben is. A kerti grillezésnél, főzőcskézésnél frissen szakítanak belőle, és azonnal szórják a piruló húsra.